Αγάπιος τ’όνομά του 2005

Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”

Στα πλαίσια του παιδικού ονείρου και κάτω από τον ήχο της μουσικής εκδηλώνονται οι καλλιτεχνικές μας ανησυχίες και γίνονται πραγματικότητα μέσα από το μουσικο­θεταρικό παιχνίδι με τη θεατρική ομάδα μικρών του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας και το Κιθαριστικό Σχήμα «Vibrato» του οποίου ο βασικός κορμός αποτελείται από παιδιά.

Στόχος είναι να προσφέρουμε ένα θέαμα με εύγεστο άκουσμα. Παντρεύοντας το κλασικό με τις σύγχρονες απόψεις ο Γιώργος Αθανασακόπουλος γράφει και διασκευάζει κομμάτια, ντύνοντας έτσι την θεατρική παράσταση με ένα ήπιο μουσικό χαλί, επιμελούμενος ταυτόχρονα και τη σκηνοθεσία του έργου.

Το όμορφο αυτό παραμύθι έγραψε με πολύ αγάπη για μας η Άννα Δενδρινού. Μέσα από αυτό αναδύεται το καλό με την μορφή ενός όμορφου ξωτικού που με την δύναμη του λόγου και της αγάπης φέρνει την γαλήνη και την ισορροπία σε ένα δάσος που ετοιμάζεται για την γιορτή της Άνοιξης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο:Άννα Δενδρινού
Σκηνοθεσία – Μουσική:Γιώργος Αθανασακόπουλος
Σκηνικά:Σάκης Πεφτίκογλου
Κοστούμια:Όλγα Μοσχόβου
Κίνηση – Χορός:Κατερίνα Αναλυτή
Κατασκευές – Καπέλα:Πόλα Παναγιωτοπούλου
Σχεδιασμός αφίσας:Όλγα Μοσχόβου
Υποβολέας:Τζένη Παπανδρέου
Παραγωγή:Ρουμπίνη Φακάλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:Νάγη Αναγνωστοπούλου, Φωτεινή Αναγνωστοπούλου, Άννα Γιαπιτζή-Παπανδρέου, Χρήστος Γιαπιτζής-Παπανδρέου, Λητώ-Ηλιάνα Καπέλλα, Λίνα Μεταξά, Χριστίνα Τσαούσογλου, Αρετή Τσιμπουξή, Μαρία Φακάλου, Πολυξένη Φακάλου, Ναυσικά Χαλλά, Μελίνα Χρυσανθοπούλου

Μέλη Μουσικού Σχήματος «Vibrato»:Γεράσιμος Βιτωράτος, Ευαγγελία Βιτωράτου, Χαρίλαος Γκέκας, Γεώργιος Διδάχος, Παναγιώτης Διδάχος, Αιμιλία Θεοδωρακοπούλου, Βιβιάννα Δαλδάκη, Μαρία Μεσσάρη, Νίκος Ντούρος, Θάνος Παλιάτσης, Σταύρος Πανούτσος, Θαλής-Ηρακλής Παπαδόπουλος, Αιμίλιος Στάγκος, Αντώνης Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Τριανταφυλλοπούλου, Φώτης Τσιλεμέκης, Αντωνία Φρούντζου