Φοντενεμπλό από τον Ομπλό – 2006

Πληροφορίες

Τρί, 14/02/2006Σάβ, 18/02/2006     Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”

 

Σπονδυλωτή κωμωδία σε καρναβαλικό πνεύμα. Η πόλη, οι άνθρωποί της, οι καταστάσεις, το πνεύμα της εποχής, παρωδούνται με τη μορφή σκετς που έχουν σαν συνεκτικό ιστό το ίδιο το θέατρο. Παρωδείται και το ίδιο το θέατρο σαν τέχνη, από τη σκοπιά του καρναβαλιστή που αυθαδιάζει σε όλες τις κυρίαρχες αξίες, κάτι που κάνει καλό και στις ίδιες τις αξίες, γιατί τους επιτρέπει να επαναπροσδιορίζονται.

Η υπόθεση του έργου φιλοξενείται σε έναν χώρο όπως το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», που είναι πλέον ερημικός και μουσειακός. Κατοικείται όμως από στοι­χειωμένες μορφές, που «ενσαρκώνουν» τη ζωή που αναφέρεται στο θέατρο. Τα σκετς έχουν χαρακτήρα αποσπασμάτων από δήθεν κλασικές παραστάσεις του παρελθόντος ή διαλόγων μεταξύ ανθρώπων που σχετίζονται με την τέχνη ή που διεκδικούν ένα ρόλο στα καλλιτεχνικά πράγματα.

Μέσα από το εύρημα αυτό παρωδούμε τον άνθρωπο, την πόλη, την σύγχρονη κοινωνία αλλά και την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα», έτσι όπως την αντιμε­τώ­πισε η Πάτρα.   Το θέμα συμπληρώνεται από τραγούδια και χορευτικό, ώστε να δίνεται η αίσθηση μιας επιθεωρησιακής προσέγγισης.

Το κείμενο, η σκηνοθεσία, η μουσική και οι στίχοι, τα κοστούμια και τα σκηνικά, η χο­ρογραφία, αποτελούν δημιουργίες αποκλειστικά μελών του Καρναβαλικού Κομιτάτου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο-Στίχοι: Κωνσταντίνος Μάγνης
Σκηνοθεσία: Ηλίας Στεφανόπουλος
Σκηνικά–Κοστούμια: Ντούλη Δημητροπούλου
Μουσική: Τάκης Σμυρίλιο
Χορογραςφίες: Κατερίνα Αναλυτή
Παραγωγή: Κατερίνα Λαμπροπούλου, Ριάννα Παπαχρηστοπούλου, Βίκυ Πολυμεροπούλου, Λουκία Σιμονοβίκη
Αξεσουάρ: Κατερίνα Λαμπροπούλου, Βίκυ Πολυμεροπούλου, Λίλα Γεωργοπούλου, Ελένη Βουγά, Τούλα Καπερώνη, Ρηνιώ Αργυριάδου
Κατασκευή σκηνικών: Αντώνης Καρακάσης, Charlie Robertson
Σκηνικά αντικείμενα: Ντούλη Δημητροπούλου, Βίκυ Πολυμεροπούλου
Kοπτική –Ραπτική: Ρούλα Ζαχαράκη, Πανωραία Πολυζωγοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια Αφίσσας – προγράμματος: Ολγα Μοσχόβου, Βίκυ Πολυμεροπούλου
Επιμέλεια εντύπων :Λουκία Σιμονοβίκη

Παίζουν οι ηθοποιοί:Κατερίνα Αναλυτή, Νίκος Αποστολόπουλος, Θανάσης Βλάχος, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γκανασούλης, Λουκής Δημητρόπουλος, Κατερίνα Κρητικού, Κωστής Κριτσώνης, Κωνσταντίνος Μάγνης, Μαρία Μεταξά, Παντελής Πανής, Χάρης Πανούτσος, Γαλάτεια Παπαγεωργίου, Ριάννα Παπαχρηστοπούλου, Δημήτρης Πολίτης, Ντάνα Πολυμεροπούλου, Άννα Ροδοπούλου, Νινέτα Σερέτη, Λουκία Σιμονοβίκη, Γιώργος Φαφούτης, Ιάσονας Φωτήλας, Ντένης Χρυσανθόπουλος

Τραγουδούν: Ριάννα Παπαχρηστοπούλου, Κωνσταντίνος Μάγνης, Δημήτρης Πολίτης, Ολγα Μοσχόβου, Ντάνα Πολυμεροπούλου, Ντένης Χρυσανθόπουλος, Κωστής Κριτσώνης και το αηδόνι μας Γιώργος Φαφούτης. Μπάκιν βόκαλς: Τάκης Σμιρίλιος.+