Γιάννης ο Ασχημάνθρωπος 2009

Παρ, 20/02/2009 – Σάβ, 21/02/2009    Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”

Και φέτος όπως κάθε άλλη χρονιά τα παιδιά από το εργαστήρι του θεατρικού παιχνιδιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας, ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν μια παιδική θεατρική παράσταση γεμάτη ευαισθησία, συναίσθημα και τρυφερότητα. Οι μικροί μας φίλοι από τις αρχές του Ιανουαρίου προετοιμάζονται με μεγάλη χαρά, κέφι και φαντασία για να δείξουν στις 20 και 21 Φεβρουαρίου τον κόπο των προσπαθειών τους.

«Δεν έχει ο Θεός πλασμένα, άσχημα πλάσματα στη γη. Σοφά τα έχει μοιρασμένα, όμορφα και άσχημα μαζί.», μας λένε και δείχνουν πως μπορεί ένας άνθρωπος μέσα από την αγάπη που δίνει και δέχεται στη ζωή του να μεταμορφωθεί στον πιο όμορφο του κόσμου. Πώς μπορεί αυτός ο άνθρωπος ξεκινώντας να συναντήσει τη τύχη του, την ίδια του τη ζωή με πανοπλία την αγάπη και τη συμπόνια του για τον συνάνθρωπό του, να καταφέρει τα ακατόρθωτα κερδίζοντας ακόμα και την πιο εκλεκτή της καρδιάς τους. «Το ρόδο σκάει, προσοχή! Κρατήστε όλοι την ανάσα… φεύγει η αγάπη τους για τ’ άστρα…»

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 20 Φεβρουαρίου στις 18:00 και 21 Φεβρουαρίου στις 12:00 και στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». Το κείμενο έλαβε το 2ο βραβείο τον Ιανουάριο 2009 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγρα­φής Θεατρικού Έργου για παιδιά, από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου και έχει γραφτεί από τη Μαίρη Σιδηρά. Το έργο πρωτοπαίχτηκε από τη θεατρικό ομάδα Σάμου την άνοιξη του 2007. Επίσης με τη θεατρικό ομάδα Σάμου παίχτηκε στην Ικαρία, στη Σύρο (στην 20η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου) και στην Πάτμο.

Η σκηνοθεσία είναι της νηπιαγωγού και εμψυχώτριας θεατρικού παιχνιδιού Βασιλικής Μαντζουράτου, τα σκηνικά έκανε ο Σάκης Πεφτίκογλου,  τα κοστούμια η Πόλα Παναγιωτοπούλου, ο Στέλιος Τόμπρος και η Ρουμπίνη Φακάλου, την εκτέλεση των κοστουμιών η Νίκη Αντζουλάτου, καπέλα-μάσκες-σχεδιασμός αφίσας η Πόλα Παναγιωτοπούλου και ο Στέλιος Τόμπρος. Την παράσταση χορογραφεί η Μαριάννα Χριστοπούλου και τη μουσική συνέθεσε η Λάρα Λυμπεροπούλου και ενορχήστρωσε μαζί με τους Παναγιώτη Κορδά, Τάκη Σμυρίλιο και Σάνη Πέττα. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο HitFactoryαπό τον Τάκη Σμυρίλιου. Η παραγωγή είναι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας. Υπεύθυνη παραγωγής είναι η Τζένη Παπανδρέου και βοηθοί παραγωγής η Κατερίνα Αναγνωστοπούλου-Νταή και η Βούλα Σταυροπούλου. Υποβολέας είναι η Κατερίνα Αναγνωστοπούλου-Νταή.

Τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος είναι:Άγκαθα Ανδριοπούλου, Φανή Βαλουξή, Ανδρέας Γιαννούλης, Πάνος Γιαννούλης, Άννα Γιαπιτζή-Παπανδρέου, Νεφέλη Ζαφειροπούλου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Καλομενίδης, Ερασμία Καλομενίδου, Αναστασία Καρασπήλιου, Γιάννης Καρούμπαλος, Γιώρ­γος Καρούμπαλος, Αριστοτέλης Κουρελέας, Ιωάννα Κραβαριώτη, Αναστάσιος Λέκκας, Χριστίνα Λουκοπούλου, Μαρίλια Μαγειροπούλου, Έφη Μανέτα, Αλεξάνδρα Μαρούδα, Ιωάννα-Μαρία Μαρούδα, Σοφία Μαρούδα, Κωνσταντίνα-Νεκταρία Μήτσου, Μαρέβα Μπαρή, Γιώργος Νταής, Λυδία Παναγοπούλου, Γαβριέλλα Παπαδοπούλου, Άννυ Παπανδρέου, Μυρτώ Πετροπούλου, Αγγελική Πολίτη, Μαριαλένα Ρωμαίου, Άννα Σόντη, Πέτρος Σόντης, Κατερίνα Σουβαλιώ­τη, Σόφη Σώρρα, Ευτυχία-Μαρία Τουρλεντέ, Ηλιάνα Ψυχάρη.