Κοπή πίτας 2005

Δευ, 10/01/2005    “Στέκι”

4 φλυτζάνια αλεύρι
4 κουταλάκια τσαγιού κοφτά μπαίκιν πάουντερ
1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 φλυτάνια τσαγιού ζάχαρη
4-5 αυγά. Ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Ζάχαρη άχνη

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι δύο φορές. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα-ένα τ’αυγά κι αφήνετε το μίγμα να χτυπηθεί επί 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το άρωμα κι αλληλοδιαδόχως το μίγμα αλεύρου με το γάλα, ενώ ανακατεύετε το μίγμα ελαφρά.

Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί Νο 30 και στρώνετε στον πάτο λαδόχαρτο. Αλείφετε και το χαρτί με βούτυρο και βάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 45 περίπου λεπτά. Όταν η βασιλόπιτα κρυώσει, κοσκινίζετε πάνω ζάχαρη άχνη.

Αυτή τη βασιλόπιτα θα κόψουμε τη Δευτέρα, στις 10 Ιανουαρίου 2005, στο στέκι μας, στις 9.00 το βράδυ.

Θα τη φτιάξουμε για 100 άτομα, θα φτουρήσει για 120 ας πούμε.
Η σαμπάνια θα ρέει.   Η μουσική θα παίζει.
Τις χαρτοπετσέτες θα τις έχει υπογράψει ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Αλέξης Σκαρμέας, με τον οποίο θα έχει την τιμή να καθίσει ο τυχερός της βραδιάς.