Ορνιθοσκαλίσματα – 1996

Πληροφορίες

Κυρ, 28/01/1996Τρί, 30/01/1996

Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”

Ένας από τους βασικώτερους προβληματισμούς του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας, είναι αν “η κότα έκανε το αυγό  ή το αυτό την κότα”, και αν “τα κόπρανα κυλάνε τον μπούρμπουλα ή ο μπούρμπουλας κυλάει τα κόπρανα”. Πάνω σ’αυτούς τους βαθείς στοχασμούς, αναλώσαμε όλα αυτά τα χρόνια άπειρες εργατοώρες σε πάμπολες συνεδριάσεις και αποτέλεσμα … μηδέν !!! Έτσι, η Γενική μας Συνέλευση αποβλέποντας στις ιδιότητές μου, πιστεύω, ως “κότα” ή “μπούρμπουλας” και ποτέ φαντάζομαι σαν “αυγό” ή “κόπρανον”, μας ανέθεσε την με οποιαδήποτε θυσία διήλυσιν του κώνοπος αυτού, καταπίνοντας την όποιαν κάμηλον. Αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας αυτής είναι και η παράσταση που θα παρακολουθήσετε. Μία παράσταση, που αποσκοπεί στην μεταβίβαση των στοχασμών μας σε σας, με την παράκληση, το όποιο πόρισμά σας να μας αποσταλεί εγγράφως: πρώτος ουρανός, τέταρτο σύγνεφο αριστερά.

Η Ορνιθοσκαλίζουσα: Βικτωρία Γ. Αγγελοπούλου

ΟΡΝΙΘΟΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑ Το σενάριο του έργου στηρίζεται στην γνωστή “Οπερέττα” του Αριστοφάνους “ΟΡΝΙΘΕΣ” που κατακραιούργησε η λωτοφάγος Βικτωρία Αγγελοπούλου με συνδαιτυμόνες ανακόλουθους κομιτατζήδες.

Το “Μπιπ” παίζουν με τη σειρά:
Ερωδιός: Μαρία Πετσάλη
Πεισθεταίρος: Στάθης Κατσαντάς
Ευελπίδης: Σταύρος Ζούγλας
Τροχίλος: Λουκία Σιμονοβίκη
Τηρέας: Μιχάλης Στασινόπουλος
Αηδόνα: Μαρία Ασημακοπούλου
Γεωμέτρης: Κωνσταντίνος Μάγνης
Ιερέας: Παύλος Φάκαλος
Κριάρι: Τζένη Παπανδρέου
Γιατρός: Γιώργος Φαφούτης
Νομοθέτης: Κωνσταντίνος Μάγνης
Νταβάς: Μιχάλης Στασινόπουλος
Επιδειξίας: Ντίνα Πανταζοπούλου
Κινησίας: Αντώνης Πανταζόπουλος
Ίρις: Μαρία Πολίτη
Προμηθέας: Σταύρος Ζούγλας
Ποσειδώνας: Νίκος Αποστολόπουλος
Ηρακλής: Τζώρτζης Πραπόπουλος
Τριβόλος: Λιλίνα Κατσάμπα

Χορός (και όχι “κότες” διότι μόλες έσκασαν από το αυγό): Τιτίκα Γραικούση, Μάρθα Δεμίρη, Μαριζάν Καρατζά, Ειρήνη Κοτσάφτη, Μαρία Μεταξά, Λουκία Μεταξά, Γιώτα Μπενετάτου, Λίλα Νικολοπούλου, Ντίνα Πανταζοπούλου, Τζένη Παπανδρέου, Μπέτυ Σταματελάτου
Κοκότες: Νίκος Αποστολόπουλος, Γιώργος Γκανασούλης, Κωνσταντίνος Μάγνης, Γιώργος Φαφούτης, Ντένης Χρυσανθόπουλος